Ik trek m'n huis langzaam uit

Een huis draag je als een comfortabele jas. Tot het seizoen voorbij is. Dan is het heerlijk om ‘m uit te kunnen trekken. Zo ongeveer heb ik dit huis 25 jaar gedragen en nu is het klaar. Ik zie dit huis al met andere ogen. Vertrekkende ogen.
Ja, ik woon er nu nog wel, maar eigenlijk past ze me al niet meer helemaal.
Zoveel kamers! Vijf wel. Tjongejonge…
En wat een licht! Hier kan gemakkelijk een gezin met drie kinderen wonen. Of een vrouw alleen die lekker veel ruimte wil.
Ik denk regelmatig aan de volgende bewoners, wie het ook worden. Ik mag ze graag. Zij maken het mogelijk dat ik aan een nieuwe fase kan beginnen en niet de hele tijd ook nog dit huis hoef te vullen. Dat doen zij maar.

Herinneringen in mijn stofzuiger

Het huis is nog nooit zo opgeruimd en schoon geweest. Voor mij hoeft dat niet zo, ik doe het voor de volgende bewoners. Een paar weken geleden kwamen er nog steeds herinneringen mee, als ik met de stofzuiger door het huis liep of het aanrecht schoon veegde. Inmiddels zijn daar hooguit nog wat minikruimeltjes van over. Dit huis is beschikbaar voor de volgende.

Wijnfles op het toilet

Met de hulptroepen van de makelaar over de vloer, de taxateur en straks kijkers, voel ik me meer een ingehuurde gastvrouw. De inmeter even in het schuurtje laten om met z’n lasermetertje te mikken op de achterwand. “Ik heb maar een klein hoekje muur nodig hoor mevrouw,” zegt hij bemoedigend.
“Zou u nu even naar een andere kamer willen gaan? Dan doe ik hier de 360 graden foto’s,” vraagt de fotograaf me minstens zes keer. “En wilt u die wijnfles even op het toilet zetten?”
Ik heb mijn huis al uitgetrokken. Het staat in Arnhem. Het is nu tussendoor nog eventjes van iedereen, maar straks kan het van jou zijn. Boffert.

Je kunt nu nog de eerste zijn

Als je nu al iets over dit fijne huis wilt weten, nog voordat het op Funda staat, neem dan even contact op met Makelaar Puntman. Kun je een afspraak mee maken om te komen kijken. Ik ruim op voor je. Maar die fles wijn staat niet meer op het toilet.

Bekijk intussen rustig het filmpje
van dit heerlijke huis Stolwijkpad 8 in Arnhem.

 

Geplaatst in Arnhem huis te koop, Bewust leven, Blog, Geen categorie, Uncategorized, Yoeke Nagel en getagd met , .