Creatiepentagram

Schrijven met het Creatiepentagram

Zes pijlers om je teksten op te bouwen

Werken met het creatiepentagram

Je weet veel en je geeft je kennis graag door aan anderen. Dat gaat gemakkelijker als je van tevoren ordent wat je eigenlijk wilt zeggen. Als je weet tegen wie je het eigenlijk hebt. Het Creatiepentagram is daar een prachtig hulpmiddel bij.

Schrijven met je volle verstand

Voor elke schrijfactiviteit, of het nu je boek is, je site is of een folder, je blog, je tweets of je verleidelijke strooikaartjes: je moet op 6 vragen een helder antwoord hebben. Het creatiepentagram maakt het eenvoudig om je kennis te delen met anderen. Het biedt je een heldere en dynamische structuur om je tekst, je event of je organisatie vorm te geven met je volle verstand: cognitie, intuïtie, lichaam.
Bovendien geeft het je de ruimte om af te wijken van je plan zonder de weg kwijt te raken bij alle mogelijkheden die een schrijver nu eenmaal heeft.

Oorsprong Creatiepentagram

Ik bedacht en ontwikkelde het Creatiepentagram als schrijfcoach en begeleider bij veranderingsprocessen. Het Creatiepentagram is een combinatie van journalistieke techniek en klassieke magische werkvormen. In mijn boek 'Schrijven met het Creatiepentagram' lees je hoe het werkt, in mijn schrijfbegeleiding bied ik je de meest persoonlijke toepassing ervan.

Creatiepentagram

Training

Leer werken met het Creatiepentagram.
Voor meer schrijfgemak en organisatieplezier.

6 steunpilaren voor je tekst

De zes steunpilaren van het creatiepentagram worden eerst rationeel geïnventariseerd en genoteerd in een samenhangend, dynamisch systeem: het pentagram. Het vaststellen van je creatiepentagram gaat snel en gemakkelijk, ook voor wie het nog nooit eerder deed. Doelgroep, missie, boodschap en de keuze voor technieken, ‘tone of voice’ en het juiste moment voor een ‘call to action’ worden direct duidelijk. Zo is het creatiepentagram zowel een geweldige aanvulling op, maar ook een alternatief voor andere marketing- en schrijftechnieken.

Beelddenkers en anderen

Voor beelddenkers werkt het creatiepentagram fijn omdat het geen theoretische denkstructuur is. Abstracte denkers kunnen er goed mee uit de voeten omdat het een haarscherpe analyse van je eigen krachtenveld geeft.
Het creatiepentagram doet zowel een beroep op cognitie als op intuïtie en lichaamsbewustzijn. Met recht een methode om ‘met je volle verstand’ te schrijven of te organiseren.

In company schrijftraining

-Bedrijven en organisaties zijn welkom voor een in-company training 'Creatiepentagram' op maat.
-Ben je bezig met een boek of je zakelijke communicatie?
Kies dan voor een workshop of dagtraining 'Creatiepentagram' uit de agenda.