Feestweek voor een boekenvroedvrouw

voorkomvechtscheidingDit is voor mij een heel bijzondere feestweek als boekenvroedvrouw of schrijfcoach.
Op zondag presenteerde Nancy Steutel haar boek ‘Voorkom een vechtscheiding’. Zij is een van mijn auteurscoachingsklanten en ik heb samen met haar mogen werken aan haar boek. Het verscheen bij Kosmos uitgevers.3xdubbelliefde3.0
Vanavond presenteert Leonie Linssen haar boek ‘De Vreemdganger’, het eerste deel van de trilogie over polyamorie: Dubbelliefde 3.0. Ook haar heb ik mogen ondersteunen bij het schrijven van haar boek. Zij publiceerde in eigen beheer.
levensreisBovendien kreeg ik het omslag te zien van het boek dat Sandra Alderden schreef: ‘Levensreis naar Frankrijk’ ook met ondersteuning van mij en het creatiepentagram. Haar verhaal over haar leven als boeddhistische non die het klooster verliet en een camping begon in Frankrijk. Haar boek wordt uitgegeven door Altamira (aan het omslag wordt nog wat bijgeslepen).
Later vertel ik je graag nog meer over de andere boeken waarbij ik betrokken was als schrijfcoach.

Een medaille voor een ander

Drie boeken waar ik als boekenvroedvrouw begeleiding en ondersteuning voor verzorgde zodat het er kon komen. Dat maakt me trotser dan ik me ooit had kunnen voorstellen. En dat heb ik toch geprobeerd. Ooit had ik namelijk een interview met een bekende sportpsycholoog. “Er bestaat toch niks mooiers,” zwijmelde hij, “dan iemand dat podium op zien stappen met een gouden medaille en weten dat je daar een bijdrage aan hebt gegeven!”Op dat moment dacht ik eerlijk gezegd dat het eigenlijk nog een stukje leuker zou zijn om zelf die medaille te krijgen. Toen ik hem dat voorlegde grijnsde hij en zei toen: “Och… dat is misschien een leeftijdsdingetje.”

Hoera voor ‘mijn’ schrijvers

Deze week begrijp ik precies wat hij bedoelde.
Drie van ‘mijn’ coachingsklanten maakten met mijn ondersteuning hun eigen boek, op de manier die bij hen past.
Ik kan me niet voorstellen dat er iets mooiers bestaat dan dit: zien dat drie heel verschillende schrijvers met mijn hulp hun hoogst haalbare kwaliteit bereiken. Het ‘hoera’ galmt in mij, voor ‘mijn’ schrijvers.
En als dat een leeftijdsdingetje is (wat ik nu ook zonder meer geloof) dan ben ik heel tevreden dat ik een oude rot in het boekenvroedvrouwenvak ben.

Ook een boek schrijven?
Kom maar op.

Geplaatst in Auteurscoaching, Blog, Geen categorie, Schrijven, Teksten en getagd met , , , , , , , , .