Het 27-Glimmende-Knoppen-syndroom

zakelijkschrijven

Nu met 27 glimmende knoppen


“Er zitten 27 knoppen aan mijn tamelijk prijzige en gloednieuwe machine, waarvan er vier enorm glimmen, een handgreep die op de maat gemaakt werd en hij maakt nauwelijks geluid. Dat is een groot verschil met de Dyver-Club-Snah Dynamic 2.0 en de Pong die ik eerder gebruikte! Ik ben er van overtuigd dat ik je nu nog beter van dienst kan zijn.”

Eerst de vraag. Dan pas jouw antwoord.

Ok. Sorry. Zo wordt het niks tussen ons.
Veel zakelijke websites leiden aan het ’27-glimmende-knoppen-syndroom’: de aanbieder staat centraal. Niet jij.
Als bezoeker kom je veel te weten over opleiding, technieken, huwelijkse staat en bibliografie van de aanbieder van een dienst of product. Jouw situatie of probleem wordt niet genoemd, dus weet je ook niet of deze aanbieder daar de oplossing voor gaat bieden. De schrijver van de website is kennelijk meer bezig met zichzelf dan met jou. Zijn antwoord staat centraal. Niet jouw vraag.

Techniek is je gereedschap,
niet je product

Het interesseert jou toch ook niet of je loodgieter een Seramadohdoh of een S42 gebruikt als gereedschap? Als hij het gat in je waterleiding maar dicht krijgt. Je mag ervan uit gaan dat hij precies weet wat hij daarvoor nodig heeft en zo uit z’n gereedschapskistje kan pakken.
Zo kan het zinvol gereedschap zijn als jij Reiki geeft, een cursus hypnotherapie, kleurcoaching of hotstone-massage hebt gedaan en gediplomeerd stenografiste bent, maar je klant heeft daar pas wat aan als jij dat handig weet in te zetten om hem of haar weer overeind te helpen als ie omgevallen is in het leven.

Zinvol gereedschap voor jou als tekstschrijver

Even opnieuw.
Wil jij je kennis doorgeven aan anderen? Zoek je meer klanten via internet? Dan moeten je teksten goed in elkaar zitten. Jij weet wat je te bieden hebt. Met het creatiepentagram verleid je anderen om daar gebruik van te maken. Daar wordt iedereen beter van. En de wereld ook.
Toegegeven. Het creatiepentagram is natuurlijk in zekere zin ook een blinkend gereedschap met 27 glimmende knoppen. Maar het is bijzaak. Centraal staat wat je klant er aan heeft. Een goede tekst schrijven gaat er makkelijker mee. Dat is informatie van belang.
En als jij wilt weten of dat allemaal wel waar is ben je van harte welkom om kennis te komen maken met dat creatiepentagram.
Heeft mooi wel 6 glimmende punten en een cirkel voor beter schrijfwerk. Daar kun je je webteksten zo mee schrijven dat het knalt.

MEER INFORMATIE OVER DE CURSUS

Schrijven om gezien te worden
(met het creatiepentagram)
– Cursus voor zelfstandig ondernemers –
Aan het einde van deze 6 avonden (november) heb je je site klaar.
We beginnen 25 september 2014 en het kost 450,- euro inclusief boek.

Geplaatst in Bewust leven, Blog, Geen categorie, Schrijven, Teksten.