Site verdwenen

Jan Runhardt redt je site als je hem zelf verpest hebt.

Jan Runhardt redt je site als je hem zelf verpest hebt.


Mijn akelige nacht begon ermee dat ik abusievelijk dacht: “Wacht, wacht, Yoast, dat fijne SEO-programmaatje dat ik als plug-in op deze site heb kan ik toch net zo goed ook zelf even op m’n andere site zetten?”
Denk zoiets nooit. Vooral niet als je ervan overtuigd bent dat het heel simpel wordt allemaal. Sommige mensen kunnen het ene, andere mensen, ik bijvoorbeeld, het andere. Technische dingen horen daar niet bij.
Ik downloadde de plugin, zei ‘ja’ tegen de vraag ‘Nu installeren?’ en knal. Mijn site was verdwenen. Echt gewoon weg. Een zwart vlak was over.
In wilde paniek mailde ik mijn systeembeheerder die gelukkig een nachtbraker van jewelste is. “Jan! Mijn site is weg! Help!” gilde ik door zijn mailbox.
En omdat ik de volgende ochtend nog vroeg op moest ook kon ik niet eens wachten op zijn antwoord.

Site gelapt en gestreken

Vanochtend lag er een geruststellend berichtje van hem klaar in mijn mailbox, dat erop neer kwam dat hij m’n hele site eventjes heeft opgepoetst, gelapt en gestreken, het nieuwe programmaatje er op heeft gezet en de back-up die hij bijhoudt van al mijn sites in alle rust weer heeft teruggehangen waar hij hoort.
Vandaar dat ik je eventjes wil attenderen op zijn werk. Jan Runhardt heet hij. Neem die man in de arm als je een site hebt. Hij redt je leven fluitend. En zonder ‘meisje-meisje’ te mopperen als je het gewoon allemaal zelf hebt fout gedaan.

Geplaatst in Blog, Geen categorie.